Siirry sivun pääsisältöön
HAMK
  • Hae koulutusta  •  Kurssikorisi sisältö 
    Korisi on tyhjä.

Opet koodaa - Ohjelmoinnin perusteet 3 op


Kuvaus
    Koodaus on jo täällä, joko osaat? Tule hakemaan ideoita ja osaamista ohjelmoinnin toteuttamiseen.
Aika
    28.01. - 15.12.2020
Paikka
    Verkossa
Kohderyhmä
    Opettajat, joiden tulee soveltaa ohjelmointia omassa opetuksessaan. Opettajille, jotka osaavat jo hieman ohjelmointia. Voit aloittaa Visuaalisen ohjelmoinnin koulutuksesta.

Koulutuksen rahoitus on suunnattu seuraaville kohderyhmille: esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.
Sisältö
    Verkkokoulutuksessa tutustutaan ohjelmointiin eli koodaukseen käytännössä itse tekemällä. Saat kokemuksia erilaisista ohjelmointiympäristöistä ja ideoita, miten voit soveltaa koodausta omassa opetuksessasi. Ohjelmointikielenä käytetään Pythonia.

Koulutuksessa tutustutaan "oikeaan" ohjelmointiin eli päästään kirjoittamaan oikeaa koodia. Koulutuksessa opetellaan ohjelmointia tekemällä mielekkäitä ohjelmoinnin käsitteitä ja tekniikoita havainnollistavia pieniä ohjelmia.
Kouluttajat
    Kouluttajana toimii HAMKin tietojenkäsittelyn lehtori Tommi Saksa, joka opettaa ohjelmoinnin perusteet vuosittain noin 80 opiskelijalle. Opettajia on kouluttanut jo toista sataa ohjelmoinnin maailmaan. Lisäksi hän on ohjelmoinut useita erilaisia www-palveluja ja mobiiliapplikaatioita.
Suoritustapa
    Koulutukset toteutetaan kokonaan verkossa, joten voit suorittaa harjoitteita oman aikataulun mukaan. Koulutus tulee kuitenkin suorittaa kahden kuukauden kuluessa aloituksesta. Välineinä tarvitset tietokoneen tai tabletin ja mielellään kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkua.

Koulutus on rakennettu oppimisalustalle, jossa kuuntelet erilaisia tietoiskuja, tutustut materiaaliin ja teet niihin liittyviä pieniä ohjelmointiharjoitteita.

Lisäksi suunnittelet ja toteutat oman ohjelmointikokeilun omien oppilaiden kanssa. Kokeilu voi olla esim. ohjelmointikerho tai ohjelmointityöpaja. Kokeilu raportoidaan HAMKin blogiin ja se esitellään pienryhmissä verkossa. Esittelytilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa.

Koulutuksen tueksi järjestetään myös yhteisiä ohjaustapaamisia erikseen ilmoitettuina ajankohtina noin kerran viikossa.
Lisätietoja
    Suunnittelija Sari Rämö
sari.ramo@hamk.fi, puh. 0400 128 990
Muu informaatio
    Ilmoitathan myös koulun/oppilaitoksen, jossa työskentelet.

Koulutuksen voit aloittaa aikaisintaan 14.1.2020. Koulutukseen ilmoittaudutaan nonstop -periaatteella ja ilmoittautuminen on auki niin kauan kuin paikkoja on vapaana. Viimeinen ilmoittautumisaika on kuitenkin viimeistään 15.10.2020. Ethän varaa paikkaa, jos et aio koulutusta suorittaa.

Koulutus on mahdollista aloittaa oman aikataulun mukaan joustavasti muutaman arkipäivän viiveellä ilmoittautumisesta.

Kesä 2020:
Voit aloittaa opintojen itsenäisen suorittamisen kesäkuussa, mutta opettajan tukea on saatavilla seuraavan kerran elokuussa.
Hinta
    Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujille maksutonta.
Ilmoittautumiset
    15.10.2020 mennessä
Peruutusehdot
    Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Tunnuksien lähettämisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista ilman hyväksyttävää syytä tai peruuttamatta jättämisestä perimme 100 € toimistomaksun.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon


Tulostettava versio

Palaa