Siirry sivun pääsisältöön
HAMK
  • Hae koulutusta  •  Kurssikorisi sisältö 
    Korisi on tyhjä.

Dronekoulutus verkossa (nonstop aloitus)
Aika
    11.03. - 31.12.2021
Paikka
    Koulutus suoritetaan verkossa itsenäisesti oman aikataulun mukaisesti. Sen suorittamiseen menee aikaa noin kaksi viikkoa.

HUOM! Koulutuksen voi aloittaa seuraavan kerran elokuussa-21.
Sisältö
    Koulutus on suunnattu nykyisille ja tuleville dronepiloteille. Koulutuksessa opit dronen peruskäytön ja saat hyvät valmiudet lähteä harjoittelemaan lentotoimintaa itsenäisesti. Koulutuksessa perehdytään Suomessa 1.2.2021 voimaan tulleisiin EU:n dronesääntöihin. Uudet säännön toivat mukanaan erilaisia toimintakategorioita ja niiden alakategorioita. Nyt lentotoiminnan luonne, käytettävä kalusto ja lentoympäristö määräävät missä toimintakategoriassa lennetään ja miten toiminta tulee suorittaa. Koulutuksessa perehdytään juuri tähän ja selvitetään tarkkaan, kuinka dronetoiminta on turvallista ja sääntöjen mukaista.

Koulutuksessa opiskellaan Open-kategorian mukaisten tenttien sisällöt ja opitaan ymmärtämään mitä ne käytännössä tarkoittavat. Koulutuksen jälkeen olet valmis suorittamaan A1 ja A3 luokissa vaadittavan verkkotestin sekä A2 luokassa vaadittavan lisäteoriakokeen. Verkkotesti suoritetaan Traficomin verkkopalvelussa ja A2 luokan lisäteoriakokeen voit suorittaa HAMKissa 26.3.2021. Kokeen ilmoittautuminen avautuu, kun Traficom on tehnyt yhteistyösopimukset kokeiden järjestäjien kanssa. Lisäteoriakoetta vaaditaan A2 luokan toiminnassa 1.4.2021 alkaen.

Droneoperaattorin tulee rekisteröityä ja pilottien eli dronea käyttävien tulee suorittaa vaadittavat kokeet. Operaattorin on huolehdittava, että pilotit osaavat asiansa ja ovat saaneet riittävän perehdytyksen. Tämä koulutus antaa hyvän perehdytyksen uusille ja jo aiemmin pilottina toimineille henkilöille.
Lisätietoja
    Sari Mantila, sari.mantila@hamk.fi, 050 359 4313
Muu informaatio
    Huom! Koulutuksen hinta ei sisällä Traficomin verkkotestiä eikä lisäteoriakoetta. Lisäteoriakokeen ilmoittautuminen näille nettisivuille avautuu, kun Traficom on tehnyt yhteistyösopimukset kokeiden järjestäjien kanssa.
Hinta
    380 € + alv 24 %
Ilmoittautumiset
    31.12.2021 mennessä
Peruutusehdot
    Ilmoittautuminen on mahdollista peruuttaa siihen saakka kunnes olet saanut tunnukset verkko-oppimisalustalle. Saat tunnukset erikseen sovitun aikataulun mukaan.
Tulostettava versio

Palaa