HAMK

Opet ohjelmoijiksi - Ohjelmoinnin perusteet 3 op (osa 2) (3/19)
Kuvaus
    Koodaus on jo täällä, joko osaat? Tule hakemaan ideoita ja opastusta ohjelmoinnin toteuttamiseen koodaustyöpajoista.
Esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.
Aika
    12.03. - 25.04.2019

Koulutus sisältää viisi työpajaa, jotka järjestetään iltapäivisin klo 14-16.

tiistai 12.3.2019
keskiviikko 20.3.2019
torstai 28.3.2019
keskiviikko 3.4.2019
torstai 25.4.2019
Paikka
    Verkossa
Kohderyhmä
    Opettajat, joiden tulee soveltaa ohjelmointia omassa opetuksessaan. Koulutukseen voivat osallistua opettajat, joilla on hieman aiempaa osaamista tai ovat osallistuneet visuaalinen ohjelmointi -koulutukseen.
Esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.
Sisältö
    Koodaustyöpajoissa pääset tutustumaan ohjelmointiin eli koodaukseen käytännössä itse tekemällä. Saat kokemuksia erilaisista ohjelmointiympäristöistä ja ideoita, miten voit soveltaa koodausta omassa opetuksessasi. Ohjelmointikielenä käytetään Pythonia.

Koulutuksessa tutustutaan "oikeaan" ohjelmointiin eli päästään kirjoittamaan oikeaa koodia. Työpajoissa opetellaan ohjelmointia tekemällä mielekkäitä ohjelmoinnin käsitteitä ja tekniikoita havainnollistavia pieniä ohjelmia.

Työpajapaketti sisältää ohjelmoinnin perusteet ja kokeilun omien oppilaiden kanssa. Koulutuksen aikana teet suunnitelman kokeilusta ja toteutat sen käytännössä. Viimeisellä kerralla kokemuksia jaetaan pienryhmissä ja saadaan ideoita myös kollegoilta. Työpajat sisältävät opetusta ja itsenäistä työskentelyä ohjatusti.
Kouluttajat
    Kouluttajana toimii HAMKin tietojenkäsittelyn lehtori Tommi Saksa, joka opettaa ohjelmoinnin perusteet vuosittain noin 80 opiskelijalle. Lisäksi hän on ohjelmoinut useita erilaisia www-palveluja ja mobiiliapplikaatioita.
Suoritustapa
    Koulutukset toteutetaan kokonaan verkossa. Osallistuaksesi verkossa tapahtuviin kontaktikertoihin tarvitset tietokoneen tai tabletin ja mielellään kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkua.

Koulutuksissa sovelletaan osin Flipped Classroom -menetelmää, eli esim. ennen ensimmäistä työpajaa sinulle toimitetaan materiaalia, joiden avulla opiskelet tietyt asiat. Materiaalit ovat pääosin videoita. Yhteisellä kontaktikerralla voidaan siten paremmin perehtyä opiskelussa eteen tulleisiin ongelmiin tai lisäkysymyksiin.
Lisätietoja
    Suunnittelija Tanja Metsomäki
tanja.metsomaki@hamk.fi, puh. 040 571 5575
Muu informaatio
    Ilmoitathan myös koulun/oppilaitoksen, jossa työskentelet.
Liitteet
    Lisätietoja
Hinta
    Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujille maksutonta.
Ilmoittautumiset
    01.03.2019 mennessä
Peruutusehdot
    Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 50 €.

   
Huom!
   
Kurssi on täynnä, mutta voit yhä ilmoittautua varasijalle.
Tulostettava versio

Palaa