HAMK

Opet ohjelmoijiksi - Ohjelmoinnin jatko 3 op (osa 3) (10/19)
Kuvaus
    Koodaus on jo täällä, joko osaat? Tule hakemaan ideoita ja opastusta ohjelmoinnin toteuttamiseen koodaustyöpajoista.
Aika
    22.10. - 11.12.2019

Koulutus sisältää viisi työpajaa, jotka järjestetään iltapäivisin klo 14-16.

ti 22.10.2019
ke 30.10.2019
to 7.11.2019
ke 13.11.2019
ti 11.12.2019
Paikka
    Verkossa
Kohderyhmä
    Opettajat, joiden tulee soveltaa ohjelmointia omassa opetuksessaan. Koulutukseen voivat osallistua ohjelmoinnin perusteet -koulutukseen osallistuneet tai ohjelmointia muualla opiskelleet opettajat.
Esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.
Sisältö
    Koodaustyöpajoissa pääset tutustumaan ohjelmointiin eli koodaukseen käytännössä itse tekemällä. Saat kokemuksia erilaisista ohjelmointiympäristöistä ja ideoita, miten voit soveltaa koodausta omassa opetuksessasi.

Koulutuksessa syvennytään entisestään ohjelmoinnin käsitteisiin ja vuorovaikutteisen ohjelman tekemiseen (esim. yksinkertaisen pelin ohjelmoiminen). Kohderyhmänä ovat ohjelmoinnin perusteet -koulutukseen osallistuneet tai ohjelmointia muualla opiskelleet opettajat.

Työpajapaketti sisältää ohjelmoinnin perusteet ja kokeilun omien oppilaiden kanssa. Koulutuksen aikana teet suunnitelman kokeilusta ja toteutat sen käytännössä. Viimeisellä kerralla kokemuksia jaetaan pienryhmissä ja saadaan ideoita myös kollegoilta. Työpajat sisältävät opetusta ja itsenäistä työskentelyä ohjatusti.
Kouluttajat
    Kouluttajana toimii HAMKin tietojenkäsittelyn lehtori Tommi Saksa, joka opettaa ohjelmoinnin perusteet vuosittain noin 80 opiskelijalle. Lisäksi hän on ohjelmoinut useita erilaisia www-palveluja ja mobiiliapplikaatioita.
Suoritustapa
    Koulutukset toteutetaan kokonaan verkossa. Osallistuaksesi verkossa tapahtuviin kontaktikertoihin tarvitset tietokoneen tai tabletin ja mielellään kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkua.

Koulutuksissa sovelletaan osin Flipped Classroom -menetelmää, eli esim. ennen ensimmäistä työpajaa sinulle toimitetaan materiaalia, joiden avulla opiskelet tietyt asiat. Materiaalit ovat pääosin videoita. Yhteisellä kontaktikerralla voidaan siten paremmin perehtyä opiskelussa eteen tulleisiin ongelmiin tai lisäkysymyksiin.
Lisätietoja
    Suunnittelija Tanja Metsomäki
tanja.metsomaki@hamk.fi, puh. 040 571 5575
Muu informaatio
    Ilmoitathan myös koulun/oppilaitoksen, jossa työskentelet.
Liitteet
    Lisätietoja
Hinta
    Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujille maksutonta.
Ilmoittautumiset
    08.10.2019 mennessä
Peruutusehdot
    Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 50 €.
Tulostettava versio

Palaa