Siirry sivun pääsisältöön
HAMK
  • Hae koulutusta  •  Kurssikorisi sisältö 
    Korisi on tyhjä.

Seksuaalineuvojakoulutus 2020-2021
Aika
    20.11.2020 - 10.12.2021

Koulutuksessa on 15 opetuspäivää.

Lähiopetuspäiviä Hämeenlinnassa ovat: 20.11., 28.11.,11.12. ja 19.12.2020 sekä 15.1., 19.2., 12.3., 9.4., 7.5., 11.6., 13.8.,17.9., 15.10., 12.11. ja 10.12.2021.
Paikka
    Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus
Hyvinvointiosaamisen yksikkö
Vankanlähde 9, S-talo
13100 HÄMEENLINNA
Kohderyhmä
    Koulutus on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan tai muun soveltavan alan ammattilaisille, joilla on alan korkeakoulututkinto tai aikaisempi soveltuva opistoasteen tutkinto.
Tavoite
    Koulutus antaa valmiudet keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä erilaissa asiakas- ja koulutustehtävissä ja opettaa hallitsemaan seksuaalineuvonnan menetelmiä elämänkulkuun ja seksuaalineuvonnan erityiskysymyksiin liittyen.
Sisältö
    Koulutuksen osa-alueita ovat seksuaalineuvonnan eettinen ja ammatillinen osaaminen sekä kehittämisosaaminen, seksuaaliterveyden tietoperusta, seksuaalineuvonnan menetelmäosaaminen ja kehittämisosaaminen.

Koulutuksen sisältöjä ovat seksologian peruskäsitteistö, seksuaaliterveys, seksuaalikasvatus/-opetus, seksuaalioikeudet, ihmisen psykoseksuaalinen kehitys, seksuaaliset asenteeni ja niiden tunnistaminen, oma seksuaalisuuteni, sen tunnistaminen ja kohtaaminen, seksuaalisuus elämänkaaressa, seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus, sairauden vaikutus, seksuaalisuuteen ja siihen liittyvä neuvonta ja ohjaus, toiminnalliset häiriöt seksuaalisuudessa ja niiden neuvonta ja hoitaminen, kriminalisoidut näkökulmat seksuaalisuudessa, näyttöön perustuva seksuaalineuvonta, seksuaalineuvontaprosessi, ammattietiikka ja ammatillisuus neuvontatyössä, oman ammatti-identiteetin kasvu ja sen kehittymisen tarkastelu koulutuksen aikana.

Koulutuksen rakenne ja sisältö vastaavat Nordic Association for Clinical Sexology = (NACS) koulutuskriteerejä. Koulutus vastaa seksologian opintojen tasoa I ja antaa mahdollisuuden jatkokouluttautumiseen. Koulutuksen ja erikseen hankkimasi työnohjauksen (16 h) käytyäsi, voit hakea Suomen seksologisen seuran auktorisointia.
Koulutus sisältää 25 h SSA -opintoja.

Lisätietoja auktorisoinnista www.seksologinenseura.fi/seksuaalineuvoja
Kouluttajat
    Sari Mäki, Authorised in Sexological Education and Helth Promotion (NACS), erityistason seksuaaliterapeutti, terveydenhoitaja, ammatillinen opettaja

Anja-Maija Huhdanperä-Ketonen, seksuaalineuvoja (auktorisoitu), KtM, lehtori
Suoritustapa
    Opiskelu on monimuoto-opiskelua ja mahdollista suorittaa työn ohella. Oppimista tukevat lähi- ja verkkopetus sekä vertaisoppiminen ryhmässä. Koulutus sisältää yksilö- ja ryhmätehtäiviä sekä kehittämistehtävän, joka suunnataan henkilökohtaisen kiinnostuksen mukaan oman osaamisen kehittämiseen.
Lisätietoja
    Koulutuksen sisältö ja toteutus:
kouluttaja Sari Mäki, sari.maki@hamk.fi

Muut lisätiedot:
Sari Rämö, koulutussuunnittelija
puh 040 0128 990, sari.ramo@hamk.fi

Kati Rokala,asiakkuuspäällikkö
p. 050 574 5056, kati.rokala@hamk.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
    Lomakkeen kohtaan "Lisätietoja", pyydämme kertomaan lyhyesti:
1. Tutkinto, jolla haet ja sen suorittamisen jälkeinen työkokemus (vuotta/kuukautta).
2. Perustelusi, miksi haet koulutukseen.
3. Miten voit hyödyntää koulutusta työssäsi.

Opintoihin hakeutuvalle on eduksi, mikäli
hänellä on jo opintojen aikana mahdollisuus hyödyntää opinnoissa saamaansa osaamista omassa työssään seksuaaliohjauksessa ja -neuvonnassa.
Hinta
    Koulutuksen hinta on 2100 € + alv 24%.
Hinta sisältää opetuksen ja materiaalit. Opintokäyntien matkustus- ja ruokailukustannukset opiskelija kustantaa itse.
Hinta laskutetaan 5 erässä tai sopimuksen mukaan.

Lisäksi opiskelija kustantaa itse opintokäyntien matkustus- ja ruokailukustannukset sekä työnohjauksen (16 h).
Ilmoittautumiset
    06.11.2020 mennessä
Peruutusehdot
    Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi.
Hakuajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Esteen sattuessa paikan voi luovuttaa hakukriteerit täyttävälle kollegalle.
Tulostettava versio

Palaa