Siirry sivun pääsisältöön
HAMK
Hae koulutusta Kurssikorisi sisältö 
Korisi on tyhjä.

Leikki säveliksi – 1. toteutus, aloitus huhtikuussa
Kuvaus
    Koulutuksessa kehitetään varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien henkilöiden valmiuksia käyttää musiikkia ja äänimaisemia tavoitteellisesti omassa työssään ja työnsä kehittämisessä. Varhaiskasvatussuunitelmassa on tuotu esiin luovat menetelmät ja taidekasvatus keskeisenä osana lapsen tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä sitä tukevaa pedagogiikkaa. Koulutus vahvistetaa ja antaa lisää valmiuksia musiikkipedagogiseen osaamiseen.

Koulutuspäivissä ja HAMK Learn-verkko-oppimisympäristössä testataan erilaisia työmenetelmiä ja ideoita varhaiskasvatuksen musiikkitoiminnan rikastamiseksi. Osallistujat toteuttavat sadun korjuun, jossa tuotetaan konkreettinen omaan työhön liittyvä kehittämistehtävä yhdessä lasten kanssa ja työn hedelmät kootaan kaikkien lasten parissa työskentelevien hyödynnettäviksi.

Korona-aika on tuonut uusia haasteita lasten koti- ja päiväkotiympäristöihin. Taide ja musiikki vahvistavat lasten ja perheiden hyvinvointia sekä selviytymistä poikkeuksellisina aikoikoina. Musiikkipedagogisen osaamisen lisäämisellä pyritään tukemaan perheiden sisäistä tunnemaastoa, vuorovaikutusta sekä dynamiikkaa.
Aika
    08.04. - 20.05.2022

Toinen saman sisältöinen toteutus järjestetään päivämäärillä 12.8. ja 16.9.22 Ilmoittautumisen yhteydessä voi vapaasti valita kumpi ajankohta sopii itselle parhaiten. Mikäli valitset jälkimmäisen, niin palaa verkkosivullemme ja siirry 2. toteutuksen ilmoittautumislomakkeeseen.
Paikka
    Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna.

Mikäli koronatilanne estää lähiopetuksen toteuttamisen, niin koulutus järjestetään etänä Zoom-verkkopalvelun kautta.
Kohderyhmä
    Varhaiskasvatuksen erityisopettajat ja opettajat, varhaiskasvatuksen sosionomit ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajat.
Tavoite
    - kehitetään varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien valmiuksia käyttää musiikkia ja äänimaisemia tavoitteellisesti omassa työssään ja työnsä kehittämisessä
- vahvistetaan varhaiskasvatuksen työntekijöiden osaamista musiikkipedagogiikasta ja sen mahdollisuuksista
- annetaan välineitä musiikkipedagogisten toteutusten suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin
Sisältö
    - musiikki ja äänimaisemat varhaiskasvatuksessa
- kuvionuotit ja erilaiset tavat tuottaa musiikkia ja äänimaisemia omaa kehoa ja ääntä sekä erilaisia ympäristöstä löytyviä materiaaleja hyödyntäen
- erilaiset tavat hyödyntää perinteisiä akustisia rytmi - ym. soittimia
- elektroniset erikoisinstrumentit (sound beam, Jyväskylän yliopiston kehittämä äänimatto) vuorovaikutusta kehittämässä
- rikastamisen projektin hedelmien jako yhteiseen koriin.
Suoritustapa
    Koulutus rakentuu kahdesta lähipäivästä ja välityöskentelystä. Ensimmäisen lähipäivän teemoina ovat musiikin mahdollisuudet varhaiskasvatuksessa ja omaehtoinen äänimaisemien ja musiikin tuottaminen. Toisen lähipäivän teemoina ovat ilo omasta kehosta ja sen toiminnasta sekä rikastamisen hedelmien jako.

Osallistujat työskentelevät lähiopetuspäivien välillä itsenäisesti. Käytössä on sähköinen oppimisympäristö HAMK Learn, jossa opettaja ohjaa työskentelyä. Itsenäinen työskentely koostuu erilaisista tehtävistä, jotka pohjautuvat kirjallisuuteen, tutkimuksiin, artikkeleihin, erilaisiin musiikkipedagogisiin työmenetelmiin ja niiden soveltamiseen. Lisäksi osallistujat opiskelevat ja soveltavat oppimaansa opettajan ohjauksessa omassa työpaikassaan ja toteuttavat musiikkipedagogisen rikastamisen tehtävän yhdessä lasten kanssa.
Lisätietoja
    Koulutussuunnittelija Sari Rämö, sähköpostilla sari.ramo@hamk.fi tai puhelimella 0400 128 990.
Muu informaatio
    Ryhmään otetaan 20 opiskelijaa.
Hinta
    Osallistuminen on maksutonta. Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus.
Ilmoittautumiset
    01.04.2022 mennessä
Peruutusehdot
    Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi.
Tulostettava versio

Palaa